Leren zeilen bij Zeilschool Het Uitgeestermeer

Zeilen is echt gaaf! Wil jij kennismaken met deze toffe watersport en leren zeilen? Kom dan een zeilcursus volgen bij Zeilschool Het Uitgeestermeer! Of je nu kiest voor een cursus in de Kindervalk, Optimist, eenmans of tweemans Laser Pico of PolyValk: wij zorgen dat jij een enorm leuke tijd op het water hebt. Onze enthousiaste, gecertificeerde instructeurs geven les aan kinderen vanaf 6 jaar. Je kunt zelf kiezen of je alleen wilt zeilen of toch liever in groepsverband. Met je beste vriend of vriendin kan natuurlijk ook! Als jij aangeeft wat je wilt, dan regelen wij het. Wist je trouwens dat je bij Zeilschool Het Uitgeestermeer ook kunt leren windsurfen?

Veiligheid tijdens het zeilen vinden wij erg belangrijk. Daarom ben je verplicht om tijdens onze zeilcursussen een zwemvest te dragen. Die kun je gewoon bij ons lenen!

Spelend leren zeilen in de Kindervalk

Zeilcursus Kindervalk

Leeftijd: 6 t/m 10 jaar

Leren zeilen is natuurlijk hartstikke leuk en ook een beetje spannend. Maar op onze Kindervalk voel jij je echt wel veilig! Samen met maximaal 4 leeftijdgenootjes en een instructeur ga je, natuurlijk in een zwemvest van de zeilschool, het Uitgeestermeer op. Hier maak je spelenderwijs kennis met de zeilsport. Het is helemaal niet erg als je jezelf liever vasthoudt aan de fok. Voor je inzet krijg je een echt zeilbrevet. Zo kun je laten zien dat jij begrijpt hoe je moet zeilen!

Direct inschrijven!

Zeilen in een Optimist is leuk!

Zeilcursus Optimist

Leeftijd: 8 t/m 12 jaar

De Optimist is een kleine eenmanszwaardboot, speciaal gebouwd voor de jeugd en gebruikt tijdens de wereldkampioenschappen. Zo wordt zeilen wel erg interessant! De instructeur geeft vanaf de begeleidingsboot en het vlot les aan een vloot van 6 Optimisten. Je leert ook alles over het op- en aftuigen van de zeilboot. Na het goed doorlopen van de zeilweek behaal jij het vorderingenstaat of zelfs het CWO-diploma Jeugdzeilen eenmans (Jz1) I. Volgend jaar kun je voor het volgende diploma gaan. Voor je het weet ben jij de nieuwe wereldkampioen!

Direct inschrijven!

Met zijn tweeë zeilen in een zwaardboot

Zeilcursus Laser Pico jeugd (tweemans)

Leeftijd: 11 t/m 14 jaar

Wil je het jeugdzeilen met zijn tweeën leren? Dat kan tijdens de zeilcursus in de tweemans Laser Pico zeilboot! In een vloot van ongeveer 5 boten en een instructeur kunnen jullie leren zeilen met deze supersnelle boot. Je leert alles over het zeilen en op- en aftuigen van de boot. Zo word je in meerdere jaren opgeleid van beginner tot kampioen. Wil je samen zeilen, maar heb je geen maatje? Geen probleem! Wij zorgen dat je de cursus doorloopt met een leuk zeilmaatje. Tijdens deze cursus kun je het vorderingenstaat of de CWO-diploma’s Jeugdzeilen tweemans (Jz2) I t/m III halen. Zet hem op!

Direct inschrijven!

Zwaardboot zeilen alleen of met twee

Zeilcursus Laser Pico: Zwaardbootzeilen

Leeftijd: 13 t/m 18 jaar

Heb je met goed resultaat de beginners- en gevorderdencursus (CWO Jz1 I en II en/of Jz2 I en II) behaald? Dan kun jij de algemene zeiltechniek perfectioneren en kennismaken met wedstrijdzeilen tijdens de cursus eenmans of tweemans Zwaardbootzeilen op de snelle Laser Pico. Heb je nog geen CWO-diploma? Neem dan even contact met ons op om te overleggen of je alsnog aan de cursus kunt beginnen. Je volgt de cursus met ongeveer 4 andere zeilboten en een instructeur. Dat is tof! Na afloop kun je bij Zeilschool Het Uitgeestermeer de CWO-diploma’s Zwaardboot één en/of tweemans (Zb1/2) I t/m III halen. Jij bent echt goed bezig!

Direct inschrijven!

Leer kielboot varen

Zeilcursus PolyValk

Leeftijd: 11 t/m 18 jaar

Ga jij liever met een groep het water op? Dan is de zeilcursus PolyValk wel wat voor jou! Tijdens de cursus kun je een week intensief oefenen op het Uitgeester- en Alkmaardermeer, onder toeziend oog van een ervaren en enthousiaste instructeur. Alle cursisten worden naar ervaring en leeftijd ingedeeld. Je zit met maximaal 4 cursisten en de instructeur in de boot. In meerdere jaren word je opgeleid van beginnend tot vergevorderd zeiler. Heb je de cursus goed doorlopen? Dan behaal je de vorderingenstaat of landelijke CWO-diploma’s Kielboot (Kb) I t/m III. Heel veel plezier!

Direct inschrijven!

Wordt zeilinstructeur op het Uitgeestermeer!

Instructeursopleiding

Leeftijd: vanaf 16 jaar

Wil jij anderen graag leren zeilen? Dat kan na het doorlopen van onze instructeursopleiding! Wanneer je in één of meerdere disciplines een vorderingenstaat of CWO III-diploma hebt gehaald, kun je opgeleid worden tot CWO-zeilinstructeur (Zi-2, Zi-3, Zi-4). Om de opleiding af te kunnen ronden, is het van belang dat je het eigenvaardigheidsdiploma CWO IV haalt en de praktijkstage loopt. Pas jij in dit profiel, ben jij sportief, enthousiast en heb je verantwoordelijkheidsgevoel? Vraag dan vooral naar meer informatie!

Swipe de tabel voor alle cursussen en prijzen

 KindervalkOptimistLaser Pico:
eenmans
Laser Pico:
tweemans
Polyvalk

Zaterdagcursus: Vanaf 30 mei 2020 - 27 juni 2020 (09.45-16.00)

€205 €205 €205 €205 €205

Week 18:(Let op van Di t/m Za!) 28 april t/m 2 mei

€285 €285 €285 €285 €285

Week 28: 6 t/m 10 juli

€320 €365 €385 €365 €350

Week 29: 13 juli t/m 17 juli

€320 €365 €385 €365 €350

Week 30: 20 juli t/m 24 juli

€305 €350 €370 €350 €335

Week 31: 27 juli t/m 31 juli

€305 €350 €370 €350 €335

Week 32: 3 t/m 7 augustus

€320 €365 €385 €365 €350

Week 33: 10 augustus t/m 14 augustus

€320 €365 €385 €365 €350

Vroegboekers profiteren van een mooie aanbieding: Boek nu en profiteer tot en met 15 januari 2020 van €40,- korting per inschrijving voor de jeugdzeilweken in de zomer en €10,- korting voor de zaterdagcursus en meiweek! Je korting wordt automatisch verwerkt tijdens het inschrijven.

Direct inschrijven!

Cursisten aan het woord

Benodigdheden

Om goed te leren zeilen, moet je je ook goed voorbereiden! Cursisten zijn daarom verplicht om het zwemvest te dragen, dat door Zeilschool Het Uitgeestermeer wordt uitgedeeld. In sommige gevallen is het ook noodzakelijk om een wetsuit te dragen. Hier informeren wij je over. We vragen je verder om altijd de volgende benodigdheden mee te nemen naar de cursus:

  • Handdoek

  • Zonnebrand, pet en zonnebril met touwtje

  • Waterschoenen

  • Twee setjes droge kleding

  • Regenkleding

  • Korte sportbroek, die nat mag worden (alleen bij Laser Pico)

  • Eten voor in de pauze

Cursusduur

De zeillessen voor de jeugd vinden op verschillende momenten in het jaar plaats. In de meivakantie en in de zomervakantie kunnen weekcursussen gevolgd worden.

De weekcursussen vinden plaats van maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 17.00 uur. Voor de surfers is de dag van 10:00 uur tot 16:00 uur. De zaterdagcursussen beginnen om 10:00 uur en zijn afgelopen om 15:30 uur.

In het voorseizoen kun je de zeillessen op 5 opeenvolgende zaterdagen volgen. De zaterdagcursussen gaan van start wanneer het sportseizoen ten einde is. Zo kun je de zaterdagen sportief en actief invullen met een wel erg leuke hobby! En je hoeft je eigen sportles of wedstrijd niet af te zeggen. Twee vliegen in één klap dus!

CWO-certificering & HISWA

Zeilschool Het Uitgeestermeer is CWO-gecertificeerd. Zo kunnen wij de veiligheid en kwaliteit van onze zeilcursussen waarborgen. Onze instructeurs zijn gepassioneerd, jong en bovenal verantwoordelijk. Zij voldoen allemaal aan het diplomasysteem van Stichting CWO.

Ook zijn wij aangesloten bij de HISWA, zodat we alle watersporters de garantie kunnen geven van onbezorgd watersportplezier. Fun en veiligheid staan bij ons voorop, zodat we jong en oud op een gepassioneerde manier kunnen leren zeilen!